06-14 660293 Contact VCA gecertificeerd

Gevelrenovatie Steenstrips

Het is mogelijk uw gevel te renoveren met steenstrips. Bij een dergelijke gevelrenovatie functioneren de steenstrips als voorzetstenen die verlijmt worden op de bestaande gevel. Dit type renovatie is te combineren met gevelisolatie en bijzonder geschikt in geval van een 1 steensmuur.

Steenstrips bij nieuwbouw

In een sommige gevallen is er geen sprake van gevelrenovatie steenstrip maar is er bij de bouw al gekozen te werken met steenstips in plaats van bakstenen. Bijvoorbeeld als er geen ruimte is voor hele bakstenen terwijl wel de karakteristieke uitstraling van een stenen gevel is gewenst. De 'Schepenstraat' in Rotterdam is hiervan een goed voorbeeld. Deze panden hebben een Art Deco uitstraling door de kleur van de stenen en het voegwerk, welke terugliggend doorgestreken zijn. Hierdoor komt de nadruk op de stenen goed tot uitdrukking en geeft de gevels een strakke uitstraling.

Er wordt ook voor steenstrips gekozen als er achter het metselwerk ijzeren delen verborgen zitten die het verband van het metselwerk in de gevel niet mogen beïnvloeden.

Steenstrips

Gevelrenovatie Steenstrips

De 'Schepenstraat' in Rotterdam