06-14 660293 Contact VCA gecertificeerd

Metselwerk

In de loop der jaren kan er schade aan het metselwerk ontstaan. Om dit te herstellen is het noodzakelijk dat wij per geval bekijken of de steen dient te worden vervangen of te worden gemodelleerd.

Ambachtelijk metselwerkEén van de meest voorkomende problemen bij metselwerk is het ontstaan van zoutuitslag op de gevel. Het probleem wordt in veel gevallen veroorzaakt doordat er gemetseld is onder ongunstige omstandigheden zoals regen. Als onder druk van een strakke bouwplanning de noodzakelijke beschermingsmaatregelen achterwege blijven kan het metselwerk te veel water opnemen. Het bindingsproces in de mortel verloopt dan slecht en er blijven oplosbare stoffen in deze mortel achter. Ook in de baksteen aanwezige stoffen kunnen, door overvloedige regenbelasting, uitslag tot gevolg hebben. Door de waterdruk worden deze stoffen naar buiten gedrukt en vormen, na verdamping van het water, witte vlekken op de gevel. Deze uitslag lijkt eenvoudig te verwijderen met een hogedrukreiniger maar dit zal het proces alleen maar verergeren. Doordat er nog meer water in de gevel gebracht wordt, begint het proces opnieuw.

 

Aanpak Gevelrenovatie ook de beste keuze voor:

  • Metselwerk
  • Bestrijding van zoutuitslag op gevels

Aanpak Gevelrenovatie bewijst dat een lage prijs en kwaliteit wel degelijk samengaan. Voor prijsinformatie en offerte voor gevelrenovatie en overige werkzaamheden kunt u contact opnemen.