06-14 660293 Contact VCA gecertificeerd

Voegwerk renovatie

Het extreme klimaat van Nederland met veel regen, wind, sneeuw, vorst, hagel afgewisseld door warmte en droogte zijn een aanslag op het voegwerk van uw woning of bedrijfspand. Kapot voegwerk kan doorslaan van muren, schimmel en lekkages veroorzaken. Met voegwerk renovatie worden deze klachten verholpen.

Afhankelijk van de klachten kan worden overgegaan tot voegwerk herstellen of voegwerk vervangen. Voor beide vormen van voegwerk renovatie betekend kiezen voor Aanpak Gevelrenovatie garantie dat het goed gebeurd.

Als we het oude of beschadigde voegwerk hebben verwijderd (zie: voegen uithakken of voegen uitslijpen), reinigen wij de gevel eerst grondig, zodat het nieuwe voegwerk goed hecht.

Het is bij voegwerk renovatie belangrijk voor het voegen te kiezen voor het juiste type voeg en mortelsamenstelling. Wilt u probleemloos voegwerk dat jarenlang goed blijft dan is deskundigheid hier een vereiste.

Bij vers voegwerk is het belangrijk een uitgebreide nazorg (beschermen tegen uitdrogen en uitspoelen door regen) te verrichten. Goede nazorg is van belang om een sterke voeg met een lange levensduur te garanderen.

Aanpak Gevelrenovatie de beste keuze voor:

  • Voegwerk renovatie
  • Voegwerk vervangen
  • Voegwerk herstellen

Aanpak Gevelrenovatie bewijst dat een lage prijs en kwaliteit wel degelijk samengaan. Voor prijsinformatie en offerte voor gevelrenovatie en overige werkzaamheden kunt u contact opnemen.

Voorbeelden van voegwerk

Platvol voegwerk - borstelvoeg

Herstellen van voegwerk | Platvol voeg

Platvol voegwerk is het meest gebruikte en “goedkoopste” voegwerk dat in zowel nieuwbouw als renovaties wordt toegepast. De platvol of borstelvoeg krijgt een ietwat grovere structuur die, indien goed aanbracht, van prima kwaliteit is.

Knipvoegwerk - snijvoeg

Voegwerk repareren | knipvoeg

Deze arbeidsintensieve en ambachtelijke voegsoort wordt voornamelijk toegepast bij oudere panden en monumenten. Het voegwerk ligt als het ware op de gevel waarbij de voeg aan boven en onderzijde wordt afgeknipt of afgesneden. Vandaar de naam knipvoeg en snijvoeg. Alleen een vrij kleine groep specialisten zijn bedreven met deze manier van voegen.

Dilatatievoeg

Voegwerk renovatie

Door weersinvloeden en temperatuurverschillen kunnen krachten ontstaan die scheuren veroorzaken in het voegwerk. Ter voorkoming kan een dilatatievoeg worden aangebracht. Deze voeg loopt van boven naar beneden en scheidt als het ware twee gevels. In de voeg wordt materiaal aangebracht dat mee kan krimpen of oprekken met het ‘werken van het gebouw’. Vooral oudere panden zijn gevoeliger voor scheurvorming aangezien hier een dilatatievoeg vaak ontbreekt.