Gevel laten reinigen?


Vraag gratis offertes aan en vind een gevelspecialist bij jou in de buurt!


Gratis offertes vergelijken

Gevelreiniging Ridderkerk

Een gevelreiniging in Ridderkerk geeft jouw gevel weer een vernieuwde uitstraling! Door de gevel te reinigen bescherm je het oppervlak tegen vuil: zo voorkom je beschadigingen en verleng je bovendien de levensduur van de buitenmuur. Wil jij ook je gevel professioneel laten schoonmaken!

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van gevelreinigers in jouw regio. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina lees je meer over een gevelreiniging. Je leest wat dit inhoudt en wat het ongeveer kost. Ook vind je meer informatie over de verschillende methodes en geven we je praktische bespaartips voor jouw gevelreiniging!

Wat is een gevelreiniging?

Een gevelreiniging is een belangrijk onderdeel van gevelonderhoud. Dit houdt in dat een gevelspecialist de buitenmuur schoonmaakt en vervuiling verwijdert. De manier waarop dit gedaan wordt hangt samen met het type vervuiling en de staat en kwaliteit van de gevelmuur.

Er zijn verschillende manieren om een gevel te reinigen, waaronder:

 • Zandstralen
 • Stoomreinigen
 • Chemische reiniging
 • Nevelstralen

Het reinigen van je gevel in Ridderkerk is nodig als je last hebt van vervuiling, zoals mossen en algen, graffiti, verfresten of aanslag door roet. Met een gevelreiniging ziet jouw huis er weer als nieuw uit en gaat je buitenmuur jaren langer mee!

gevelreiniging nevelstralen

Waarom de gevel reinigen?

Een gevel schoonmaken zorgt ervoor dat je muur er weer verzorgd en netjes uitziet. Hierdoor stijgt je woonplezier en verhoog je zelfs de woningwaarde! Het vinden van een nieuwe koper of huurder wordt hierdoor veel makkelijker.

Bovendien verlengt goed onderhoud zoals de reiniging de levensduur van je buitenmuur en voorkom je beschadigingen.

Wat gebeurt er als je de gevel niet zou laten reinigen?

Het vervuiling tast de ondergrond aan, waardoor er na verloop van tijd beschadigingen ontstaan. Nu ziet je huis er niet alleen slordig en onverzorgd uit, maar de kans op lekkages en vochtproblemen is ook groot. Dit zorgt ervoor dat de schade en herstelkosten flink oplopen.

Wanneer is een gevelreiniging nodig?

Je moet een vervuilde gevel reinigen op het moment dat er vervuiling ontstaat. Wacht hiermee niet te lang, omdat het problemen met de muur kan veroorzaken. Als er mossen en algen op je buitenmuur beginnen te groeien, dan is de kans reëel dat er ook schimmel gaat groeien: zodra deze gaan wortelen in de gevel krijg je last van lekkages.

We raden je aan om het reinigen van je gevel elke paar jaar te herhalen voor een mooi en verzorgd resultaat. Kies je ervoor om de gevel te reinigen en impregneren, dan is jouw buitenmuur de komende tien jaar beschermd tegen vuil!


Gevel laten reinigen in Ridderkerk?

Vergelijk offertes en vind snel een vakman bij jou in de buurt!
Gratis offertes vergelijken!


Wat kost een gevelreiniging?

De kosten voor het reinigen van een gevel hangen af van de gebruikte methode en de staat van je muur. Stoomreinigen is een optie bij milde vervuiling, maar is alleen mogelijk als je gevel sterk is. Wat kost een gevelreiniging per m²? De kosten beginnen vanaf €6,- per m². Zandstralen is juist geschikt voor hardnekkig vuil, maar kan ook alleen gebruikt worden op sterke gevels omdat de kans op beschadigingen anders te groot is. De kosten hiervoor liggen rond de €12,- per m².

Een chemische reiniging kost gemiddeld €16,- per m² en voor nevelstralen kun je rekening houden met gemiddeld €17,50. Nevelstralen is een goede methode voor zwakkere gevels, omdat de straal van het water niet hard aankomt en geen beschadigingen veroorzaakt. Voor een precieze prijsindicatie vraag je gratis offertes aan!

Laat je de muur na het schoonmaken ook impregneren? Houd dan rekening met kosten van €20,- per m². Het voordeel hiervan is dat je gevel goed beschermd is tegen vuil in de toekomst.

Gevel reinigen: kosten 2024

Reinigingswerkzaamheden Gemiddelde prijs per m²*
Stoomreiniging €6,-
Zandstralen €12,-
Chemische reiniging €16,-
Nevelstralen €17,50,-
Impregneren €10,-
Impregneren en reinigen €20,-
Impregneren, reinigen en voegen €35,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen per m². Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Deze factoren beïnvloeden de totaalprijs

Elke gevelreiniging in Ridderkerk is uniek: ook de prijzen voor het reinigen van een gevel verschillen daardoor per situatie.

Er zijn een aantal verschillende factoren of keuzes die de kostprijs beïnvloeden:

 • Het vuil op de muur: het soort vervuiling bepaalt namelijk voor een groot deel welke reinigingsmethode gebruikt wordt.
 • De specifieke methode: elke reinigingsmethode heeft een eigen prijs, de gebruikte methode hangt af van de staat van de muur en het type vervuiling.
 • De staat van de muur: bij grote beschadigingen zoals scheuren, is het noodzakelijk om deze eerst te herstellen. Is het voegwerk poreus geworden of brokkelt dit af? Dan moet je ook dit laten herstellen. De kosten lopen dan verder op.
 • Wel of niet impregneren: impregneren kost ongeveer €10,- per m², dit komt nog bovenop de kosten van de reiniging.

Besparen op de kosten van een gevelreiniging in Ridderkerk?

Vergelijk offertes om te besparen op de kosten van accountants.

Gratis - Vrijblijvend

Gevel reinigen Ridderkerk: welke methode kiezen?

Je kunt een gevel in Ridderkerk reinigen op verschillende manieren. Welke methode de beste optie is, hangt af van twee factoren: de staat van de muur en het type vervuiling. Hardnekkige vervuiling moet met een sterke reinigingsmethode verwijderd worden, maar het is ook nodig om rekening te houden met de kwaliteit van de muur. Hele zachte gevels reageren bijvoorbeeld niet goed op zandstralen of stoomreinigen omdat de kans op beschadigingen dan groot is.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten reinigingsmethodes. Wil jij weten wat dit gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Zandstralen

Zandstralen is een relatief hardnekkige reinigingsmethode, geschikt voor hardnekkig vuil zoals graffiti. Bij deze methode wordt een straalmiddel onder hoge druk op het oppervlak gespoten. Er ontstaat een schurende werking, waardoor graffiti, verfresten en ander hardnekkig vuil van de muur verdwijnt. Het straalmiddel, de druk van het water en de korrel in het water wordt aangepast aan de staat van je muur.

Doordat zandstralen redelijk hard aankomt, is dit alleen geschikt voor hele harde, nieuwe gevels. Bij zachte gevels is de kans groot dat er beschadigingen ontstaan. Deze methode wordt dus alleen gebruikt als het echt nodig is. Zandstralen kost gemiddeld €12,- per m².

Stoomreiniging

Stoomreinigen maakt gebruik van heel heet water: dit wordt onder hoge druk op de muur gespoten, waarna het vuil als het ware van het oppervlak weg smelt. Deze methode is geschikt voor verschillende soorten vervuiling, waaronder mossen, algen, klimop en roetaanslag.

Ook hier geldt dat stoomreinigen een methode is die het beste past bij harde, sterke gevels die in een goede staat verkeren. Is dat niet het geval, dan bestaat namelijk de mogelijkheid dat het temperatuurverschil scheuren veroorzaakt. De kosten voor stoomreinigen beginnen vanaf €6,- per m².

Weet je niet goed welke reinigingsmethode de beste optie is? Geen zorgen: als je een gevel expert inschakelt, dan geeft hij je een persoonlijk advies over welke methode de beste keuze is. Ook vertelt hij je precies waar hij rekening mee houdt, zodat je zeker weet dat er geen beschadigingen ontstaan.

Chemische reiniging

Bij een chemische reiniging maakt de vakman gebruik van een chemisch reinigingsmiddel. Hij brengt dit aan op de gevel, laat dit even inwerken en gebruikt daarna water om de muur schoon te spoelen. Tijdens het intrekken lost het vuil op in het chemische reinigingsmiddel, wat daarna wegspoelt bij het schoonmaken.

Deze methode is geschikt voor relatief hardnekkig vuil en wordt vaak gebruikt bij verfresten of aanslag door uitlaatgassen. Hoe lang het reinigingsmiddel moet inwerken hangt af van het type vervuiling en de weersomstandigheden. Gemiddeld kun je rekenen op 20 tot 30 minuten. Het volledige resultaat is niet direct zichtbaar: soms kan het tot wel een week duren voordat de muur op z’n schoonst is! De kosten voor een chemische reiniging liggen rond de €16,- per m².

Nevelstralen

Nevelstralen is vergelijkbaar met zandstralen: hierbij wordt een straalmiddel op het oppervlak gespoten, wat een schurende werking creëert. Er zijn een paar verschillen. Bij nevelstralen wordt een ronde nozzel gebruikt, waardoor het straalmiddel in een ronddraaiende beweging het oppervlak raakt. Hierdoor komt de straal minder hard aan, en is de kans op beschadigingen veel minder groot.

Dit zorgt ervoor dat nevelstralen ook geschikt is voor kwetsbare gevels!

Deze methode wordt daardoor veel gebruikt bij het reinigen van monumenten en andere historische gebouwen. De kosten voor nevelstralen liggen rond de €17,50 per m².

Laserreiniging

Een andere manier om kwetsbare gevels te reinigen, is door middel van een laserreiniging. Deze methode maakt het mogelijk om vuil centimeter voor centimeter van het oppervlak weg te laten smelten. De laser verhit het oppervlak op een heel klein punt, waardoor het vuil verdwijnt. Doordat het zo nauwkeurig is, ontstaan er geen beschadigingen. Bovendien is deze techniek zelfs geschikt voor hardnekkig vuil!

Omdat het gaat om precisiewerk, is de laserreiniging een langdurig proces. Er zitten daardoor ook relatief hoge kosten aan verbonden, waardoor het voornamelijk ingezet wordt bij monumenten en historische panden. Wil je weten wat dit je gaat kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan!


Professionele gevelreiniging in Ridderkerk!

Vergelijk gratis offertes en vind een goedkope gevelspecialist in jouw regio!
Gratis offertes vergelijken!


Gevel reinigen en impregneren: verstandige keuze!

De meeste mensen laten hun gevel reinigen en daarna impregneren. Impregneren houdt in dat de vakman een ondoorzichtige beschermlaag aanbrengt op de muur. Deze laag beschermt je gevel tegen neerslag en vervuiling. Je hebt geen last meer van vochtdoorslag, omdat je muur watervast is, en vuil hecht niet langer aan het oppervlak. Hierdoor kun je viezigheid gemakkelijk met een vochtige doek wegvegen.

Deze methode is niet zichtbaar, dus het verandert niks aan het aangezicht van je woning. Je hebt daardoor ook geen vergunning nodig! Het impregneren van je gevel kost gemiddeld €10,- per m². Kies je ervoor om een gevelreiniging te combineren met impregneren dan betaal je gemiddeld €20,- per m².

In sommige situaties is het ook noodzakelijk om naast het reinigen en impregneren ook de voegen te vervangen. Dat is het geval als je voegen beschadigd of poreus geworden zijn. Door de voegen te vervangen bescherm je de muur tegen lekkages en andere vochtproblemen. Laat je de muur impregneren, reinigen én opnieuw voegen? Dan betaal je gemiddeld €35,- per m².

Graffiti verwijderen Ridderkerk

Graffiti is één van de hardnekkigste soorten vervuiling die maar bestaan.

Kun je de gevel dan het beste chemisch reinigen of zandstralen?

De beste methode om dit te verwijderen is zandstralen: door de schurende werking is dit de snelste en eenvoudigste manier om de verfresten te verwijderen.

Let op: je kunt nooit alleen het oppervlak met de graffiti zandstralen, omdat je dan kleurverschillen krijgt op de muur. Heb je graffiti op de muur dan moet je de hele gevel zandstralen voor het beste resultaat.

Je kunt overwegen om na de reiniging een anti-graffiti coating. Dit voorkomt dat graffiti in de toekomst aan de muur hecht, waardoor het heel gemakkelijk zelf te verwijderen is!

Zelf de gevel schoonmaken: tips

Is je gevel vervuild en wil je deze zelf reinigen? Het is goed om te weten dat je dan moet voldoen aan een aantal regels. Zo mag je bijvoorbeeld wel je gevel schoonmaken, maar moet je het gebruikte water opvangen en op de juiste manier afvoeren. Dit mag niet zomaar in het riool terecht komen. Verder heb je geen vergunning nodig en hoef je in de meeste gemeentes ook niet te melden dat je jouw gevel gaat reinigen.

Wil je echt zelf aan de slag? Hieronder geven we je een paar praktische tips.

 • Gebruik een reinigingsmiddel of methode eerst op een klein, onopvallend stukje muur. Mochten er kleurverschillen ontstaan, dan is dit in ieder geval niet direct zichtbaar.
 • Investeer in goede materialen. Maak je muur niet zomaar schoon met een oude hogedrukreiniger, omdat dit de kans op beschadigingen enorm vergroot. Huur bovendien een veilige steiger om ook het bovenste deel van je gevel goed en veilig te kunnen reinigen.
 • Last van groene aanslag? Probeer dit eerst eens te reinigen met een algendoder: dit breekt de groene aanslag af, wat daarna binnen enkele regenbuien verdwijnt.

Voordelen inschakelen gevelspecialist

De grootste voordelen van een gevelspecialist op een rij:

 • Je gevel is snel en vakkundig gereinigd.
 • Omdat de reinigingsmethode wordt aangepast aan de staat van de muur, ontstaan er geen beschadigingen.
 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.
 • Een gevelspecialist geeft je een persoonlijk advies met betrekking tot het onderhoud aan je gevel.
 • De vakman zal beschadigingen aan je muur ook snel herstellen.

Recent aangevraagde gevelreiniging offertes


Gevelreiniging in Rotterdam
Graffiti verwijderen in Leiden
Gevel zandstralen in Schiedam
Gevel impregneren in Rijswijk
Gevel schoonmaken in Gorinchem
Gevel reinigen in Spijkenisse
Chemische reiniging in Vlaardingen
Gevel nevelstralen in Den-Haag
Gevelreiniging in Zoetermeer
Gevel reinigen in Gouda

Gevelreiniging Ridderkerk: handige bespaartips!

Je kan een professionele gevelreiniging in Ridderkerk laten uitvoeren zonder de hoofdprijs te betalen. Hieronder geven we je de beste bespaartips.

 • Help zelf mee: voer voorbereidende werkzaamheden uit, zodat de gevelreiniger direct aan de slag kan. Hiermee bespaar je straks flink op de kosten!
 • Regel een kwantumkorting: hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Door samen met de buren één vakman in te huren, bespaar je dus op de kosten!
 • Combineer werkzaamheden: geen buren die een gevelreiniging nodig hebben? Door zelf meerdere werkzaamheden te combineren bespaar je ook op de kosten. Laat je gevel bijvoorbeeld reinigen, voegen én impregneren door één vakman!
 • Kies een lokale gevelspecialist: zo houd je de voorrijdkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk offertes: kies de gevelspecialist met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs.

gevelreiniging

Gevel laten reinigen? Bespaar op de kosten!

Wil jij je gevel professioneel laten reinigen? Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je gevel er snel weer netjes en verzorgd uit ziet. Bovendien voorkom je hiermee beschadigingen aan het oppervlak en blijf je de gevel beschermen tegen neerslag en kou. Op zoek naar een gevelreiniger in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende reinigingsbedrijven in je regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies het bedrijf met het beste aanbod. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis gevelreiniging offertes vergelijken!